Recente posts

Schrijf je in voor nieuwsberichten

Actor in Action

15 jaar Academie voor Spel en Theater

De Academie voor Spel en Theater bestaat het komende seizoen 15 jaar. En dat vieren wij!

Wil je spelen of acteren en weten of je talentvol bent?

Kom dan dit jaar mee genieten van een super dynamische ACTEEROPLEIDING van AcSenT.

De Academie voor Spel en Theater heeft doorheen de jaren een verbinding gemaakt met het theater van Jacques Lecoq en zijn neutrale masker, het fysieke theater van Jerzy Grotowski , het spel van Gordon Craig en de butohdans van Kazu Ono. Zo hebben we na 15 leerrijke jaren een eigen 3-jarig leertraject ontwikkelt om tot een fysieke manier van acteren te komen.

Herman Teirlinck zei ooit: “Het spelen komt vóór de tekst”.

De Academie voor Spel en Theater biedt deze deeltijdse avond -en weekendopleiding aan in Antwerpen. Bij ons kan je op een veilige manier je speel –en acteertalent ontdekken en ontwikkelen onder de begeleiding van leraren die dagelijks in het theater actief zijn. Ook de meer ervaren spelers en theatermakers kunnen zich heroriënteren en/of het fysieke theater eigen maken.

Met het ‘fysieke’ bedoelen we méér dan enkel de spieren en de botten. Het is ook het etherische, intuïtieve, gevoelsmatige en spirituele lichaam wat het menselijk organisme volledig maakt.

Voor ons is acteren een VREUGDEVOL tegengif tegen een digitale wereld! Het hart van ons werk, de theatervoorstelling, is gericht op de ontmoeting tussen de acteur en de toeschouwer.

Naast de ontmoetingen in de jaren ‘70 met het theater van Jerzy Grotowski uit Polen hebben we de afgelopen jaren opnieuw een samenwerking georganiseerd met het Workcenter van Grotowski. De introductie van oude liederen in het ‘Open Koor’ geven een verrassende meerwaarde.

Vind je het vooruitzicht van een 3 jarige opleiding té lang dan kan je ook kiezen voor het THEATERLAB van AcSent op donderdagavond.

Tijdens deze avonden staan wekelijks het experiment en het avontuur voorop. De manier van werken heeft een eerder professioneel karakter. De eigen inbreng van de student wordt tijdens deze avonden meer aangesproken.

Jaarlijks werken we naar een theatervoorstelling toe in een bestaand theater in Antwerpen.

In de periode mei en juni zijn er verrassende en vaak authentieke voorstellingen en performances van huisgemaakte theater-en dansgroepen onder leiding van afgestudeerde studenten te zien.

Wens je meer info? Dan kan je ons volgen op Facebook of bezoek onze website op: www.acsent.be

Wil je graag kennismaken met de docenten en ons programma? Kom dan naar één van de gratis initiatiedagen op 16, 20 en 23 september 2018 in ’t Werkhuys, Zegesltraat 13, 2140 Borgerhout.

De dagelijkse begeleiding is in handen van Poppe Boonstra, Sarah Huygens, Charlotte Smeets en Hans Jackmaert