Academie voor Spel en Theater

Het begin:

AcSenT is een academie waar de selectie in de eerste drie maanden van de school plaatsvindt. Een dag of een weekend is niet genoeg om te ontdekken of je wel of niet voldoende talent hebt voor het vak van theater. Dit betekent dat de eerste drie maanden een vorm van zelfselectie zijn.

De school staat open voor jouw inbreng. Zo wordt elk eerste jaar het begin van een nieuw avontuur.

De opleiding:

De docenten staan in de praktijk. Een praktijk die dynamisch is. Die dynamiek van verandering en ontwikkeling vind je in de school terug.

Je werkt met zowel ervaren als nieuw aankomende docenten. Deze mix is een garantie voor een theater van vandaag.

Je leert je talent kennen en vervolgens ontwikkelen. Het is een deeltijdse opleiding waardoor de intentie hoger ligt. Elk uur wordt goed gebruikt om je ervaringen te geven, waardoor je je kracht en je mogelijkheden kunt ontwikkelen. Het is een ‘never ending story’, een leven lang leren.

Het vervolg:

AcSenT is een uitstekende basis om jezelf erna verder te ontwikkelen. Verschillende van onze studenten gingen je voor naar New York gaan naar ‘the school of dramatic arts’, naar Utrecht ‘de academie voor expressie door woord en gebaar’, ‘de Maastrichtse theater school’ of ‘Lecoq’ of ‘L’assaad’ of hebben een eigen theatergroep opgezet, zoals ‘Oogst' of 'Women in love'.

Onze missie is je een basis te geven waarna je jezelf zelfstandig verder kan ontwikkelen, een basis gebaseerd op traditionele theatermethodes noodzakelijk om te performen op de planken of voor de film.